gehaktbrood

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:

 

gesnipperd uitje

knoflook

500 gr gehakt

1tl korianderpoeder 

1tl gemalen komijn

1 tl kaneel

een handje gehakte walnoot

5 zongedroogde tomaten

5 gedroogde abrikozen  

fijngehakte mint

evt schepje paneermeel

ei

 

benodigdheden: cakevorm en aluminium folie


Bereiding: 

Fruit in een pan met wat olie een gesnipperde ui en knoflook. Verwarm de oven op 180 graden. Doe ondertussen 500 gr gehakt in een schaal en voeg toe: 1tl korianderpoeder, 1tl gemalen komijn, 1 tl kaneel, een handje gehakte walnoot, 5 zongedroogde tomaten. 5 gedroogde abrikozen en fijngehakte mint. Twee of drie takjes. Doe de gefruite ui en knoflook erbij en mix alles goed. Evt schepje paneermeel en een ei erdoor. Om het meer te laten plakken. Doe alles in een cakevorm van 1 liter. En leg er aluminium folie over. Plaats in het midden van de oven. Haal na 50 min de folie eraf en zet voor 10 minuten terug in de oven. Heerlijk met couscous (met gedroogde tomaat, Peterselie en mint) en rauwkost