pompoensoep

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:

1 oranje pompoen

1 ui

1 knoflook

2 wortels

1 liter bouillon

2 tl komijn

bakje bacon

peper


Echt iets voor deze tijd voor het jaar, een pompoensoep. Het heeft heel lang geduurd voordat ik wist wat ik met deze groente aan moest, vond het ook zo'n gedoe met schillen/kleinsnijden, maar je moet het echt eens proberen.
Het schijnt dat je hem voor een soep niet eens hoeft te schillen, maar ik doe dat liever wel. Omdat ik geen zin heb in gehak, doe ik de pompoen s ochtends een half uurtje in de oven (220 graden) zodat hij zacht wordt en beter handelbaar. Als hij klaar is en afgekoeld kun je hem zo schillen, de binnenkant schoonmaken van pitjes en draden en in kleine stukjes snijden. Ondertussen begin je alvast met bacon uitbakken, als de spekjes knapperig zijn uit de pan halen en ui en knoflook fruiten. 2 Wortels in stukjes erbij, de pompoen in stukjes erbij. 2 Theelepels gemalen komijn toevoegen, 1 liter bouillon en half uur zacht laten pruttelen. Pan van het vuur nemen en alles goed pureren met de staafmixer. Spekjes erdoor en fijn gesneden koriander en klaar is de soep. Extra lekker wordt het met een theelepel creme fraiche. Erg lekker met vers gebakken volkoren brood