paella

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Het is een hoop werk, maar feestelijk en erg lekker: paella. Geef er je eigen draai aan en nodig wat vrienden uit!

 

Ingrediënten:

1 ui

2 teentjes knoflook

4 el olijfolie

1 el bouillon poeder 400 ml bouillon

paar draadjes saffraan

150 gr kipfilet

200 gr vis zoals kabeljauw

2 tomaten

200 gr sperziebonen

400 ml bouillon

300 gr risotto rijst

150 gr witte bonen

1 rode paprika

1 citroen

 

 


 

 

Voorbereiding (avond ervoor):

Snij ui en knoflook fijn. Doe ze in een kom en meng dit met 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bouillonpoeder 

en paar draadjes saffraan. Verdeel nu over 2 kommen en doe in de ene kom kipfilet in blokjes en in de andere kom 

kabeljauw of andere witvis. Dek af en laat dit een nacht in de koelkast staan.

 


 

 Bereiding: 

 

Hak 2 tomaten fijn. Kook 200 g sperziebonen beetgaar in 8 minuten. Verhit de paellapan (of wok) en bak de tomaten 

en de vis en kip. Voeg de risottorijst toe, witte bonen (blik) en de sperziebonen en een scheut 

bouillon. Laat dit alles ongeveer 20 minuten pruttelen, tot de rijst gaar is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de

rijst te droog blijft. Zorg dat de rijst gaar is maar niet te klef. Naar smaak kun je nog garnalen, mosselen of andere 

schelpdieren toevoegen. Garneer de paella met reepjes rode paprika en partjes citroen.

I.p.v. bonen kun je ook spinazie gebruiken, broccoli en peultjes