coca

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:

Voor het deeg:

1 zakje gedroogd gist

3 ½ dl warm water

500 gr tarwemeel

1 theel zout

 

Voor het beleg

1 teen knoflook, fijn gehakt

6 ansjovisfilets

4 eetl olijfolie


Bereiding: 

Los de gist op in het warme water. Doe meel en zout in een ruime kom. Giet er het warme gistwater bij. Roer tot een zacht deeg ontstaat. Stort op een flink bestoven grote houten plank en kneed vier minuten. Niet taai laten worden. Vet een kom in met olijfolie en laat het deeg 1 uur warm staan. Zet de oven op 230° C. Verdeel het deeg in vier porties en rol iedere portie in cirkels dun uit over het bakpapier. Bak ze allemaal tien minuten in de oven.

Wrijf knoflook en ansjovis tot een puree en roer er olijfolie door. Smeer dit mengels over de coca en zet het nog even terug in de oven (max 10 minuten)