Kaassaus

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:
25 g boter
2 el bloem
300 ml halfvolle melk
150 g oude kaas, geraspt
 


Bereiding:

Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Lekker over gekookte bloemkool.

Ipv gewone kaas kun je ook kiezen voor gorgonzola. zo lekker met peertjes er door. bijv met broccoli en varkenshaas. Of een geitenkaas. Of een mix voor door de pasta zoals mozarella, parmesan, gorgonzola.

Het lijkt ingewikkeld maar als je dit eenmaal zelf hebt gemaakt wil je echt geen kaassaus uit pakje meer. calorie technisch is het ook wel veel, maar door de volle smaak heb je niet veel nodig.

Het is een goede manier ook om restjes kaas op te maken, maar wel korst verwijderen.

Om het wat pittiger te maken eerst ui (en knoflook) snipperen en fruiten in de boter.

 

bron: allerhande/puurgezond.nl


Energie: 255 kcal
Eiwitten: 12 gr
Koolhydraten: 9 gr
Vet: 19 gr