ovenpasta met spinazie

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten voor 4 personen
 300 gr pasta
 100 gr spekjes
 400 gr spinazie
 2 tenen knoflook
 1/2 rode peper
 1 ui
 100 ml kookroom
 100 + 50 gr geitenkaas
 Zout


Bereiding:

Kook de pasta beetgaar in water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta zal nog wat doorgaren in de oven.
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Bak de spekjes goudbruin in een pan.
 
Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de ui en voeg deze bij de spekjes.
 
Bak het geheel aan en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is. Je kan eventueel ook diepvries spinazie gebruiken.
 
Breng de spinazie op smaak met wat extra zout.
 
Voeg de room toe en 100 gr geitenkaas. Meng dit goed door elkaar.
 
Voeg nu de gekookte pasta toe en meng het geheel goed door elkaar.
 
Doe de pasta in een ovenschaal en garneer deze met de resterende geitenkaas.
 
Doe de ovenschaal nog 15 minuten in de oven op 180 graden totdat alle kaas gesmolten is.
 
Als je de ovenschaal de avond van te voren hebt gemaakt, moet je de baktijd verlengen met een extra kwartier.

Met dank aan http://www.uitpaulineskeuken.nl een website waar je meer heerlijke recepten vind