kikkererwten burger

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten

1 theelepel karwijzaad
1 kleine ui
Stukje rode peper
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 klein blik kikkererwten
Mespunt gemalen komijn (djinten)
3 takjes koriander
Citroensap
Bloem
1 eetlepel vloeibare margarine


Bereiding
1.Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
2.Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3.Snijd het stukje peper heel fijn.
4.Fruit de ui in de olie en bak de peper en het uitgeperste teentje knoflook mee.
5.Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze met een vork enigszins fijn.
6.Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn, kleingesneden koriander, zout en wat citroensap toe.
7.Vorm er 4 schijven van en wentel ze door de bloem.
8.Bak de schijven in de hete margarine heet en bruin.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade met koriander en couscous.

Hiervoor heb je nodig...
Wortelsalade met koriander
6 opscheplepels couscous
1 eetlepel olie
citroensap

Recept 190 kcal, menu 515 kcal      

Bron: het voedingscentrum