stroganoff

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:

2 zakjes aardappelpuree (pak 8 stuks)
2 eetlepels olijfolie
500 g magere varkensvleesreepjes
1 rode paprika, in reepjes
400 g champignons, in plakjes
2 theelepels paprikapoeder, pittig
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 bekertje slagroom (125 ml)



Bereiding:

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie en bak de vleesreepjes rondom op hoog vuur in 5 minuten gaar. Schep het vlees uit de pan. Bak in het braadvet de paprika en de champignons 3 minuten. Schep het paprikapoeder en de tomatenpuree door de groenten en bak minuut. Voeg 50 ml kokend water toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, schep het vlees terug in de pan en roer de room erdoor. Verwarm de stroganoff nog 2 minuten zachtjes (zonder te koken), breng op smaak met peper en zout enserveer met de aardappelpuree

als je iets meer tijd hebt zou ik zelf aardappelpuree maken, smaakt stukken beter. of rijst erbij. ipv gewone slagroom zou ik kiezen voor de slank versie

Energie 380 kcal
Eiwit 33 gr
Vet 23 gr
Koolhydraten 9 gr