romige citroenpasta

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:
 
300-400 g spaghetti
1/2 citroen
125 ml crème fraîche
50 g pittige kaas, geraspt
50 g zwarte olijven
1 zakje verse bieslook (15 g), gesnipperd


Bereiding:


Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Boen intussen de citroenschil schoon, rasp die zeer fijn en pers daarna de vrucht uit. Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de kaas en breng op smaak met zout en peper. Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af. Roer de citroensaus met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan. Verdeel de pasta over vier borden, bestrooi de borden ruim met bieslook en serveer direct. Lekker met een groene salade.

 

Energie: 480 kcal
Eiwitten: 16 gr
Koolhydraten: 64 gr
Vet: 18 gr