provencaalse runderreepjes

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:

40 g boter of margarine
1 zakje aardappelschijfjes (Biologisch) (450 g)
1 zakje wortelen (miniworteltjes 300 g)
6 bosuitjes
zout
200 g rundvlees (reepjes)
1 eetlepel Provençaalse kruiden


Bereiding:


In koekenpan helft van boter verhitten en aardappelschijfjes in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken. Regelmatig omscheppen. Intussen in pan met weinig water worteltjes in ca. 2 minuten beetgaar koken en afgieten. Bosuitjes schoonmaken en in lange dunne reepjes snijden. Worteltjes, bosui en zout door aardappelschijfjes scheppen. Al omscheppend ca. 2 minuten meewarmen.Intussen in koekenpan rest van boter verhitten. Runderreepjes met Provençaalse kruiden in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken. Runderreepjes over twee borden verdelen en gebakken aardappeltjes met groenten ernaast scheppen.

 

Energie 485 kcal
Eiwit 29 gr
Vet 19 gr
Koolhydraten 50 gr