kalfsoesters in mosterd saus

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:

2 theelepels Franse mosterd
2 theelepels Groninger mosterd
1 theelepel Dijonmosterd
5 eetlepels cognac of vieux (slijter)
1/2 pot vleesfond (380 ml)
75 g koude roomboter
4 kalfsoesters
zout
peper


Bereiding:

In een hoge steelpan soorten mosterd, cognac en vleesfond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Laten afkoelen. 50 g boter in blokjes snijden en tot gebruik in koelkast bewaren. Kalfsoesters bestrooien met zout en peper. In pan rest van de boter verhitten. Kalfsoesters in 4 à 5 minuten om en om bruin bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af blokjes boter door saus kloppen. Kalfsoesters over voorverwarmde borden verdelen. Saus ernaast scheppen. Lekker met gegratineerde aardappeltjes en peultjes.

Energie 290 kcal
Eiwit 31 gr
Vet 18 gr
Koolhydraten 1 gr