indische lamsschotel

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:
 
1 lamskarbonade
200 gr spinazie uit de vriezer
100 gr sperziebonen uit de vriezer
Groentebouillonblokje
1 liter water
1 a 2 eetlepels bloem
Ui
Knoflook
Basmatirijst
Verse Peterselie
garam masala


Bereiding:

In stoofpan lamskarbonade braden, gesnipperde ui/knoflook erbij. verwarmde bouillon erbij. de bouillon verdikken met wat bloem, en naar smaak garam masala toevoegen. Eventueel spinazie weglaten en lekker veel verse koriander en bijv bruinen bonen toevoegen. Lekker veel koriander en/of karwijzaad is ook heerlijk. +/- 45 minuten laten sudderen en de laatste 20minuten de diepvries groenten erbij. het vocht moet niet allemaal inkoken, er moet een wat stevige soep ontstaan. Gekookte basmati rijst op een bordje doen en het vlees met groente en wat saus toevoegen.

bereiding: 15 minuten
Braadtijd: 45 minuten


Kcal: 504
Koolhydraten: 43 gr
Vetten: 22 waarvan 10 gr verzadigd
Eiwitten: 30 gr
Gezond vanwege de ijzer in de spinazie, vitamine A en D