gegrilde vis in chilisaus

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:

2 takjes peterselie
2 citroenen
1 pakje meervalfilets (ca. 225 g)
2-3 eetlepels chili-olie (flesje à 80 ml)
grofgemalen zeezout
versgemalen vierkleurenpeper


Bereiding:

Grillpan gloeiend heet laten worden. Peterselie heel fijnhakken. Citroenen schoon boenen en 1 1/2 citroen in 6 dikke plakjes snijden. Andere halve citroen uitpersen. Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel chili-olie. Plakjes citroen bestrijken met chili-olie. Twee borden voorverwarmen. In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren. Meervalfilets op warme borden leggen. Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren. Rest van chili-olie over vis druppelen. Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien. Plakjes citroen erop leggen. Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten en sperziebonen

 

Energie 245 kcal
Eiwit 19 gr
Vet 18 gr
Koolhydraten 1 gr