feijoada

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Feijoada is een typisch Braziliaanse maaltijd. Dit is de hele simpele versie van de originele, daar hoort nog van alles bij zoals ossestaart, tong, worst maar daar zijn de meeste hollanders niet zo dol op. Wel kan je er bijvoorbeeld een halve magere rookworst in plakjes gesneden bijdoen. Niet een superslank gerecht maar wel erg lekker en gezond door de bonen

Ingrediënten (vier personen):
Zwarte bonen uit blik
2 ons stoofvlees
Magere reepjes bacon
2 teentjes knoflook
Koriander
Peterselie
Zout en peper
Iets verwarmde bouillon (0.5 liter)
Bakboter of olijfolie


Bereiding:
Bacon bakken, evt beetje olijfolie erbij. Ui en knoflook fruiten. Vlees erbij bakken totdat het rondom bruin is. Bonen, bouillon en koriander (naar smaak) toevoegen  en 1 ½ uur op zacht vuur laten stoven. Op het laatst nog wat verse gehakte peterselie erbij.
 
Lekker met zilvervliesrijst

Bereiden: 10 minuten
Stooftijd: 90 minuten

 


Energie: 699 kcal
Eiwitten: 39 gr
Koolhydraten: 77 gr
Vet: 22 gr
Verzadigd vet: 8 gr