citroen kip

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Een lichte oven maaltijd, makkelijk te maken.
Ingrediënten (voor vier personen)
2 citroenen
1/2 bakje tijm (a 15 g)
1 teen knoflook, geperst
2 el honing
4 el olijfolie
4 kipfilets
 


 
Voorbereiden
 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 1 schoongeboende citroen in parten en pers de andere citroen uit. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de blaadjes van de tijm, knoflook, honing en de olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast.


Bereiden

Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm. Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.
 
tip: ipv met tijm is ook heel lekker mint evt met beetje zoete soja saus en lik sambal

 

Voorbereiden: 5 minuten
wachttijd: 15 minuten
oven: 25 minuten
 
 
 
Energie: 300 kcal
Eiwit 30 gr
Vet 17 gr
Koolhydraten 7 gr