chimichurry

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:
 
1 ui
4 teentjes knoflook
bosje peterselie
1 rode peper
mespuntje tijm
1 el oregano
rode, groene, gele paprika heel fijn gesneden
zout
sambal
400 ml olijfolie
5 el azijn


Bereiding:
Hak voor ruim een halve liter saus 1 ui, 4 teentjes knoflook, paparika,  1 bosje peterselie, en 1 kleine rode peper in hele fijne stukjes. Schep er 1 mespunt gedroogde tijm, 1 eetlepel gedroogde oregano en zout naar smaak doorheen. Rasp de schil van een halve citroen erboven en schep alles goed door. Meng er vervolgens 5 eetlepels witte wijnazijn, 450 ml olijfolie  door. Doe alles over in een afsluitbare pot of fles tot je het gebruikt. Lekker bij gegrild of gebraden vlees of gevogelte. In de koelkast is dit tot 3 weken houdbaar.