broodje makreel

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Een lekker lunch gerecht met vis

Ingrediënten:
1 gestoomde makreel van 300 g
1 avocado
2 eetlepels (halfvette) mayonaise
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel grove mosterd
4 volkoren broodjes
6 blaadjes radicchio, in grove stukken
handje rucola
zout en versgemalen zwarte peper

 


Bereiding:

Verwijder de kop en het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in grove stukken. Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil van de helften. Snijd de avocado in lange plakken. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met de mosterdmayonaise. Leg elk broodje op een bord en beleg de broodjes met radicchio, rucola en avocado. Leg de stukken makreel erop