boontjes met chorizo

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:
200 g peultjes, schoongemaakt
200 g haricots verts, schoongemaakt
200 g doperwten (diepvries)
1 pot witte bonen (680 ml)
3 el olijfolie
100 g chorizo, in kleine stukjes
3 sjalotten, in dunne ringen
2 tl gedroogde oregano

 


Bereiding:
Kook de peultjes en de haricots in ruim water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Kook de doperwten de laatste 4 min. mee. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze uitlekken. 2. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. 3. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Voeg de sjalotten en oregano toe en fruit ze zachtjes 4 min. mee. 4. Voeg de uitgelekte groenten en de witte bonen toe. Laat alles op een middelhoog vuur warm worden. Schep het gerecht in een mooie schaal. Lekker met grof gesneden Pain de Boulogne.

 

Energie 295 kcal
Eiwit 16 g
Vet 15 g
Koolhydraten 24 g