bloemkoolsoep

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Ingrediënten:
 1 bloemkool
 1 teentje look
 1 zoete witte ui
 ½ L magere kippenbouillon
 ½ L halfvolle melk
 6 saffraandraadjes
 Peper
 Zout
 25 gr boter
 2 el gehakte peterselie
 Olijfolie

 



Bereiding:

Verdeel de bloemkool in kleine trosjes.

Look en ajuin fijnhakken en even laten uitzweten in olijfolie. De bloemkool, kippenbouillon en melk samen met de saffraandraadjes toevoegen. 20 minuutjes laten koken.

Enkele bloemkooltrosjes uit de pot scheppen en apart houden. Boter laten smelten en sauteer de bloemkooltrosjes. Roer de peterselie erdoor en laat heel even meebakken.

Soep mixen.

Schep de bloemkooltrosjes in een soepkom en de soep erbovenop. Werk af met een draadje saffraan en geroosterde pijnboompitjes.

 

Energie: 100 kcal
Eiwitten: 5 gr
Koolhydraten: 4 gr
Vet: 5 gr
Verzadigd vet: 3 gr