zelf muesli maken

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Recepten

Neem als basis een pak havermoutvlokken (heel goedkoop). Voeg er naar eigen behoefte gedroogd fruit aan toe. Beperk je niet tot de overbekende rozijnen, maar kies ook voor abrikozen, cranberry’s of gedroogde appels. Rooster in een droge koekenpan wat grof gehakte gemengde noten en sesamzaad. Laat ze afkoelen en schep ze door de muesli. Je kunt ook zonnebloempitten, kokosvlokken of pompoenzaden toevoegen. Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en klaar is jouw eigen persoonlijke muesli.

En heb je liever cruesli? Verwarm dan 4 eetlepels honing en 4 eetlepels olie in een koekenpan en roer daar de noten en havervlokken door. Spreid het mengsel uit op een bakblik en bak 20 minuten in de oven, op 150ºC. Laat afkoelen en voeg dan het gedroogd fruit toe. Zelfgemaakte cruesli is ongeveer 1 maand houdbaar.