gezonde voedingskeuze

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Nieuws

Mijn klanten leer ik altijd om gezonde voedings keuzes te maken, niet altijd de meest kcal arme keuze, maar producten waar het minst mee is gerommeld , geknutseld en aan is toegevoegd. Dus liever een glas verse sinaasappelsap dan een glas cola light.

We kijken eigenlijk te beperkt naar de stickertjes op de verpakking, meestal alleen maar naar de kcal, soms naar de koolhydraten, verzadigde vetten. Hoe minder hoe beter van deze nare dikmakers. Maar daarbij vergeten we dat bijv. vetten ons ook wat opleveren: namelijk energie en voedinsstoffen zoals vitamine en mineralen.

Er worden systemen ontwikkeld waarbij dus niet alleen gekeken wordt naar het aantal kcal per 100 gram of per portie maar hoeveel voedigsstoffen (vitamines, mineralen, energie) er per kcal in een product zit. Broccoli voert de lijst aan met 100 punten, onderaan de lijst met maar 1 punt Odwalla Pomegranate Limeade 20% juice. Terwijl het dus juist zo gezond lijkt, granaat appel sap. Het valt mij op dat onderaan de lijst producten staan met woorden als gluten free, original, zelfs multi grain.

Moraal van dit verhaal: kijk beter naar wat het je oplevert.
Meer info over dit systeem http://www.nuval.com/scores

Articles Related Items