Bullet Journal Gezond Afvallen

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Nieuws

Als gewichtsconsulente heb ik afgelopen jaar cliënten laten werken met bullet journals. Dit beviel zo goed dat ik het voor meer mensen beschikbaar heb gemaakt: The Perfect Balance Bullet Journal gezond afvallen. Een bujo zoals het ook wordt afgekort is een combinatie van agenda, to-do list, notitieblok etc en is erg populair aan het worden bij mensen die alle ballen in de lucht moeten houden op gebied van werk, gezin en sociaal leven. Om daarnaast ook nog eens gezond te leven is voor velen net een balletje te veel.

Deze variant is speciaal gericht op afvallen op een gezonde manier. Ik heb veel ruimte gelaten om het helemaal te personaliseren. Het begint met handige tips en daarna volgt als eerste het vast stellen van het doel in kilo´s en/of cm buikomvang en in hele concrete bewoordingen. Vervolgens zijn er de pagina´s voor weekmenus en de foodlogs (eetdagboek). Niet alleen om bij te houden wat je eet maar ook waarom je eet dmv kleuren. De foodlog kan vervolgens worden samengevat in trackers. Ik heb 4 trackers gemaakt:

 •  meer (bijv groente, water, lichaamsbeweging
 •  minder (bijv snoep, alcohol, tussendoortjes, afhaaleten)
 • darmen (omdat dit de algehele gezondheid vergeeft)
 •  feel good (fit of juist futloos, uitgerust of moe etc)

Door trackers aan een foodlog te koppelen, is het makkelijker om te zien wat de gevolgen zijn van wat je eet en ongezonde producten kunnen niet zo maar worden weggemoffeld

De trackers worden vervolgens weer samengevat in een jaaroverzicht.

De professionele collega´s van Nieuws voor Diëtisten zijn er in ieder geval enthousiast over http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/bullet-journal-gezond-afvallen/en een korte video impressie https://goo.gl/photos/tbnsPgoAbyc3HDkS7

Voor meer informatie en vragen kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen

Nicolette Ottolini

Food Coach

www.theperfectbalance.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+34 688 67 68 66

Skype: theperfectbalance1

 

www.facebook.com/theperfectbalancenl

ondernemen is topsport

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Nieuws

Ondernemer zijn is topsport. Er wordt veel van je verwacht, het is hard werken en een energie dip of ziekte komt nooit uit. Net zo belangrijk al regelmatige bijscholing om je zelf te ontwikkelen en bij te blijven is het om de motor (jij dus!) van jouw onderneming goed te onderhouden. Dit doe je door gezond te leven: Gezond eten, genoeg beweging en ontspanning op zijn tijd. Voor de meeste mensen valt het niet mee om gezonde keuzes te maken, berichten over voeding via de media spreken elkaar tegen en de ene hype rolt over de ander heen. Wat voor de een gezond is, valt niet goed bij de ander. Kortom het is maatwerk! En dit is precies waar ik jou bij kan helpen: een maatwerk plan om meer energie te krijgen, een betere weerstand op te bouwen en snel resultaat te behalen.

In een kort consult kan ik al heel wat vragen beantwoorden, maar ik kan je ook volledig in 10 stappen begeleiden naar een gezonde, energieke toekomst. Dit kan plaatsvinden in Clinica la Alegria in Calpe (Spanje), maar ook online via Skype. Voordeel: geen reistijd/kosten, op een plek waar je je prettig voelt, hoge concentratie doordat je niet wordt afgeleid door iemand in dezelfde ruimte. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak.

Like mijn pagina www.facebook.com/theperfectbalancenl en je wordt op de hoogte gehouden van lekkere,gezonde recepten en handige tips

De groenteman als uw apotheek/The greengrocer as your pharmacy

Geschreven door Nicolette Ottolini. Gepost in Nieuws

(please find information in english below)

DE GROENTEMAN ALS APOTHEEK

Gezond eten is belangrijk, dat weten we inmiddels wel. Maar wist u dat het per jaar 13.000 doden scheelt en 40.000 ziektegevallen.  En dat bij hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes de medicatie verminderd kan worden door gezonde voeding. In deze presentatie komen onderwerpen aan de orde als: wat is nu precies gezonde voeding, wat houden de nieuwe richtlijnen goede voeding in, hoe kunt u gezonde keuzes maken in de supermarkt, wat kunt u doen om meer groente en fruit in uw dagelijks menu te introduceren, hoe kunt u uw weerstand verhogen, er stralend uit zien, energie peil verhogen etc.

Donderdag 3 maart geeft Nicolette Ottolini een presentatie over voeding en wat het voor u kan betekenen om zo lang mogelijk in goede gezondheid te leven. 

Plaats: Clinica La Alegria, Avda Valencia 17 in Calpe

Tijd: 3 maart 16.00 . 17.30

Programma: 

 •  Inleiding door Dr. Nora Hendriks
 • Presentatie door Nicolette Ottolini
 • Pauze met een gezond en lekker tussendoortje
 • Gelegenheid voor vragen

Omdat de plaatsen beperkt zijn, graag vooraf reserveren via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch +34 688 67 68 66.

Nicolette Ottolini werkt sinds 2015 in Clinica la Alegria als foodcoach waarbij ze mensen begeleid om af te vallen en gezonder te eten. 

 Meer informatie over haar werk als Foodcoach, handige tips en recepten vindt u op www.theperfectbalance.nl of facebook (www.facebook.com/theperfectbalancenl) 


The greengrocer as your pharmacy

Healthy food is important, as we all know. But did you know that it saves 13 000 deaths per year and 40 000 cases of illness only in a small country like Holland. And that for high blood pressure, high cholesterol, and diabetes, the medication may be reduced by a healthy diet. In this presentation I will tell you more about what exactly is a healthy diet, what are the new guidelines, how to make healthy choices in the supermarket, what can you do to introduce more fruits and vegetables in your daily menu, how you can increase your resistance, feel more fit etc.

Thursday, march 3rd ,  Nicolette Ottolini will give a presentation about nutrition and what it can do for you to live as long as possible in good health.

Place: Clinica La Alegria, Avda Valencia 17 in Calpe

Time: 3rd of march, 16.00. 17:30

Programm: 

 • ·         Introduction by Dr Nora Hendriks
 • ·         Presentation by Nicolette Ottolini
 • ·         Break with a healthy snack
 • ·         Questions

As places are limited, please reserve in advance via email or telephone Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or 688 67 68 66.

Nicolette works since 2015 in Clinica la ALegria as foodcoach. She coaches people to loose weight and eat healthy

More information about her work as Food Coach, helpful tips and recipes, visit facebook www.facebook.com/theperfectbalance.english

Articles Related Items